Sinds ik geleerd heb om zelf spekkies te maken, kan ik niet meer ophouden. Ze zijn heel gemakkelijk zelf te maken en kunnen perfect in de Grand Chef Cube vershouddozen worden bewaard.

 

Ze kunnen in een heleboel verschillende vormen worden gemaakt. Ik heb ze in puur Amerikaanse stijl gemaakt, dik en rond, maar ze kunnen ook met bakvormen in de vorm van een hart, wolk, beertje… worden gesneden. Perfect voor elke gelegenheid!

Stap 1:

  • 12 g gelatinepoeder
  • 120 ml water

 

Stap 2:

  • 150 g witte suiker
  • 120 ml maïs- of glucosesiroop
  • 60 ml water
  • 2 theelepels vanillepasta

 

Glazuur:

100 g poedersuiker

  • 100 g maïzena

 

 

Meng de ingrediënten uit stap 1 (gelatine en water) in een kom en zet het mengsel 5 minuten opzij. Pak daarna de kom en zet hem 30 seconden in de magnetron op de maximum temperatuur.

Doe het mengsel in de mixer en begin op de hoogste snelheid te kloppen. Doe ondertussen 60 ml mäissiroop (of glucosesiroop) in een steelpan met het water, zout en suiker.

 

Verwarm het mengsel tot een temperatuur van 115 ºC.

Doe, terwijl de siroop deze temperatuur bereikt, de rest van de siroop in de kom van de mixer zonder met kloppen te stoppen.

Voeg ook het mengsel toe als dit de 115 ºC heeft bereikt. Pas op dat u zich niet verbrandt!! Klop ongeveer 5 minuten op een gemiddelde snelheid en nog eens 3 minuten op gemiddelde-hoge snelheid. Klop niet veel langer, anders wordt het beslag te hard. Voeg de vanille toe.

 

Doe het mengsel, zodra het luchtig is en op een redelijk stevig schuimpje lijkt, in een vorm die van tevoren met een anti-aanbakspray of wat zonnebloemolie is ingevet.

 

Meng in een kom alle ingrediënten van het glazuur. Zeef de helft van dit mengsel op ons spekkiebeslag totdat het volledig is bedekt.

 

Laat 5 of 6 uur staan totdat de spekkies stevig aanvoelen. Doe het beslag op een vel bakpapier en zeef de rest van het glazuur op het deel dat hiervoor aan de onderkant van de bakvorm zat.

Snijd de spekkies met een mes in vierkantjes of met de gewenste snijvorm: rond, beertje, hart… De mogelijkheden zijn legio! Verwijder het teveel aan glazuur. Laat de spekkies op een vel bakpapier drogen.

Gebruik een Chef Grand Cube om de spekkies te bewaren.