Ingrediënten:     voor ongeveer 12 cupcakes

Meel : 120 g

Amandelpoeder : 50 g

Eieren : 3 stuks

Boter : 150 g

Suiker :140 g

Bakpoeder : 1 theelepel

Vanille-extract : 1 theelepel

Verse frambozen : 125 g

Papieren of siliconen cupcakevormpjes en een metalen bakplaat voor muffins

Glazuur:

Roomkaas van Philadelphia of Saint Môret: 300 g

Boter : 25 g

Poedersuiker  : 60 g

Rode kleurstof in poedervorm : een mespuntje

2 garneerspuiten en 2 geribbelde spuitmondjes met een opening van 6 tot 8 mm.

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eieren met de suiker in een slakom, voeg de zacht geworden boter, het meel, het amandelpoeder, het vanille-extract en vervolgens het bakpoeder toe en meng de ingrediënten.

Plaats de cupcakevormpjes in de metalen bakplaat en vul de vormpjes tot 2/3 met het mengsel. Voeg 3 frambozen per cupcake toe en bak de cupcakes 20 minuten in de oven.

Bereiding van het glazuur:

Laat de boter smelten, maar zorg ervoor dat hij niet warm wordt! Meng de Saint Moret en de poedersuiker met een soepele spatel en voeg de gesmolten boter toe. Verdeel het mengsel in twee gelijke porties en voeg de rode kleurstof aan een van de porties toe. Meng het glazuur tot de kleurstof is opgelost en het glazuur roze is geworden. Schenk de twee verschillende kleuren glazuur elk in een eigen garneerspuit met een geribbelde spuitmond. Leg deze ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Versier de cupcakes met het glazuur als ze gaar en afgekoeld zijn. Gebruik het roze glazuur voor 6 cupcakes en het witte glazuur voor de andere 6.

Tip van de chef: voor wat variatie in de decoratie kunt u een klein toefje witte glazuur spuiten op de cupcakes met roze glazuur en vice versa. U kunt ook gekleurde decoratiesnoepjes of gekonfijte viooltjes toevoegen. Deze vindt u online of in gespecialiseerde winkels.

De ‘Chef at home’-cupcakedoos van Curver is ideaal om uw cupcakes te bewaren en te vervoeren.

00723-00722-00721