Ingrediënten:

Bladerdeeg : 1 rol

Kerstomaten :  1 tros met 8 tot 10 tomaten

Courgettes : 2 stuks

Tomatenpuree : ½ blikje

Mozzarella : 2 bollen

Basilicum :  ½ bosje

Zout en peper, olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een taartvorm in en leg het bladerdeeg erin. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Smeer de helft van het blikje tomatenpuree op het deeg met de bolle kant van een eetlepel.

Snijd de bollen mozzarella in dunne plakjes (2 mm) en verdeel ze over de tomatenpuree. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Snijd met een dunschiller lange plakken van de courgette. Gebruik alleen de plakken zonder pitjes. Was en droog de tomaten en snijd ze vervolgens doormidden. Verspreid de plakken courgette over de mozzarella. Doe vervolgens hetzelfde met de halve tomaten.

Besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar op een rooster in de oven. Garneer de taart met een paar kleine blaadjes basilicum voordat u hem serveert.

 

Tip van de chef: u kunt ook dunne reepjes paprika toevoegen. Bereid deze op dezelfde manier als de courgettes. In de winter kunt u de courgettes en tomaten vervangen door dunne plakjes ui en champignons. Bestrooi de taart vervolgens met stukjes gekonfijte tomaat.