Het is onze missie bij CURVER om plastic producten aan te bieden die handig kunnen worden gebruikt in uw thuisomgeving. Dit omvat natuurlijk het garanderen van een verantwoorde en duurzame aanpak van ons bedrijf, zowel met betrekking tot de producten die we aanbieden als de werkomstandigheden van onze werknemers.

Deze prioriteit vertaalt zich bij CURVER in de volgende drie voornaamste duurzaamheidsprincipes: menselijkheid, milieuvriendelijke productie en klanttevredenheid.

Menselijkheid

 • Een verantwoord producentCURVER ontwikkelt en produceert al sinds 1949 producten in haar fabrieken in Europa. Er zijn nu ook productielocaties in Noord-Amerika omdat CURVER daar nu ook een klantenkring heeft opgebouwd.

  Omdat we een verantwoord producent zijn, heeft CURVER de fabrieken altijd dicht bij de klanten opgebouwd en worden de strenge Europese en Amerikaanse regels voor wat betreft kwaliteit, traceerbaarheid en veiligheid goed opgevolgd

 • Een leidend bedrijf in de plasticbrancheCURVER was een van de eerste industriële producenten van plastic producten die gevaarlijke materialen heeft geweerd uit het productieproces. Lood, kwik en andere zware metalen zijn al in de jaren 80 verboden.

  Momenteel zijn de producten van CURVER vrij van alle soorten weekmakers, BPA en pvc.

  Daarbij geeft CURVER de voorkeur voor het gebruik van PP (plastic van polypropyleen). Polypropyleen wordt aangeduid door het Möbius-lint en het bijbehorende nummer 5. Dit soort plastic is eenvoudig te recyclen. Dit type plastic heeft een eigen universeel en specifiek recyclingkanaal.

 • Reduce, Reuse, RecycleCURVER past het 3R-concept altijd toe voor haar producten: Reduce, Reuse en Recycle. Hiermee wordt gegarandeerd dat er rekening mee wordt gehouden bij ontwerpen van de producten, de productie ervan en het informeren van de klanten.

Een milieuvriendelijke productie

 • Duurzaamheid begint bij het productontwerpOf het nu begint bij het selecteren van de grondstoffen, het ontwerp van de CURVER-productreeks of de manier waarop de klanten de producten gebruiken, we hebben besloten om de principes voor een milieuvriendelijke productie toe te passen op al onze producten om de invloed op het milieu zo klein mogelijk te houden.

  Door bijvoorbeeld polypropyleen als enige grondstof te gebruiken, worden alle stappen in het leven van het product eenvoudiger, van de productie tot het recyclen, omdat er geen andere materialen bij komen kijken. Dankzij het ontwerp waarmee producten kunnen worden gestapeld, hebben CURVER-producten minder ruimte nodig tijdens het transport, wat nog een aanvullend voordeel is voor het milieu.

  De principes van ons bedrijf voor een milieuvriendelijke productie omvatten ook het ontwerpen van robuuste en duurzame plastic huishoudproducten die lang meegaan.

 • Duurzaamheid op alle niveausEen factor die minder zichtbaar is voor onze klanten is dat we verschillende andere acties uitvoeren in ons streven naar duurzaamheid.

  De productieapparatuur wordt regelmatig vernieuwd en vervangen door zuinigere apparatuur, waardoor de productievoetafdruk kleiner wordt.

  De verpakking van de CURVER-producten is ook geoptimaliseerd voor een zo goed mogelijke ervaring. We gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmateriaal om de hoeveelheid afval te reduceren.

  Tot slot wordt er bij ons bedrijf veel nadruk gelegd op de recyclingmogelijkheden voor producten tegen het eind van de levensduur.

 • De EcoLife-productreeks Bij CURVER hebben we besloten om een volledig duurzame productreeks te ontwikkelen omdat we geloven in de voordelen die recycling biedt bij de productie van producten: de EcoLife-productreeks, 100% gemaakt van gerecycled afval.

  Dit voorbeeld van een succesvol duurzaamheidsinitiatief heeft de EPRO Best Recycled Plastic Product Award gewonnen bij het IdentiPlast Event van 2012 in Warschau, Polen. Deze prijs is een prestigieuze erkenning van de langdurige toewijding van Curver aan het ontwikkelen van duurzame en stijlvolle ontwerpen voor milieubewuste klanten

Klanttevredenheid

In ons bedrijf is de tevredenheid van klanten altijd het belangrijkst. Onze duurzame producten zijn speciaal ontwikkeld om uw eten en spullen in op te bergen; ze kunnen thuis en onderweg worden gebruikt en zijn uitermate handig in het alledaagse leven.

De producten van CURVER zijn handig, goed ontworpen en u kunt er langdurig gebruik van maken: sommige producten worden zelfs 40 jaar of langer gebruikt! Nog een bewijs dat onze producten duurzaam zijn.

Omdat een duurzame ontwikkeling bij veel van onze klanten een prioriteit is, hebben we zelf nu ook het streven om duurzaam te ontwikkelen om zo een relatie van vertrouwen met hen op te bouwen.