Het is niet altijd eenvoudig om te weten te komen wat de symbolen betekenen die terug zijn te vinden op onze plastic verpakkingen. Word expert over het onderwerp!

 

Wat kunt u wel of juist niet doen met uw Curver-product?

Voedselveiligheid is onze prioriteit

 CMJN de base
Dit internationale symbool geeft aan dat de materialen waaruit ons product bestaat speciaal zijn samengesteld om in contact te komen met voeding. U kunt deze producten dus zonder risico gebruiken voor voeding.
 CMJN de base

Al onze producten die geschikt zijn voor voeding, bevatten gegarandeerd geen BPA, oftewel Bisfenol A. Dit symbool bevestigt dat.

Bewaar en verwarm uw eten met volledige gemoedsrust

De producten van Curver mogen niet worden gebruikt op het traditionele fornuis, op elektrische fornuizen of op een barbecue.

 icon2
Dit symbool geeft aan dat ons product geschikt is om te gebruiken in een magnetron. U kunt dus uw eten probleemloos verwarmen of ontdooien in een magnetron.

Kleine tip: voor een optimaal gebruik in de magnetron verwijdert u het deksel en houdt u zich aan de aanbevolen stand (zie het temperatuursymbool).

 CMJN de base

Dit symbool geeft aan welke maximale en minimale temperaturen het product kan weerstaan: van de koudste temperatuur (vriezen) tot de warmste temperatuur (magnetron).

 icon

Dit symbool geeft aan dat het product kan worden bewaard om eten in op te bergen in de ijskast of diepvries.

Kleine tip: wanneer u het product uit de ijskast of diepvries haalt, laat u het enkele minuten staan, of houdt u het onder lauw water voordat u het in de magnetron zet.

Onderhoud moeiteloos onze plastic huishoudelijke producten

 CMJN de base

Onze producten met dit symbool zijn geschikt om te reinigen in de vaatwasmachine.

Kleine tip: plaats de Curver-producten altijd in het bovenste rek van uw vaatwasmachine.

Welk plastic voor welk gebruik?

Er zijn vele soorten plastic. In elk van onze producten staat een driehoekig symbool gegraveerd met drie pijlen: het lint van Möbius. Dit universele logo betekent dat het materiaal kan worden gerecycled. In het midden van de driehoek staat een cijfer dat aangeeft welk soort plastic het is. Vaak staan onder het logo nog de initialen van de naam; zo kunt u herleiden welk soort plastic is gebruikt. Bij Curver gebruiken we vooral veel polypropyleen, maar we gebruiken ook combinaties van verschillende soorten plastic, bijvoorbeeld voor de productreeks Grand Chef.

 CMJN de base

Polypropyleen is heel stevig en is goed bestand tegen warmte. Dit plastic kan daarom ook goed bescherming bieden tegen vocht. Dit materiaal kan worden gerecycled. Er wordt tot wel 200.000 ton per jaar van dit materiaal gerecycled in Frankrijk.

 icon7

Het cijfer 7 staat voor de categorie Overige. Als hierbij de letters PC staan, is er polycarbonaat gebruikt. Als dat niet het geval is, bestaat het product uit een combinatie van andere soorten plastic.

Om de Grand Chef-reeks samen te stellen, de beste reeks voor het lang opbergen van eten, gebruikt Curver een bi-injectieproces, waarbij twee verschillende soorten plastic tegelijk worden geïnjecteerd. De materialen vallen dus binnen die categorie.

De twee symbolen maken deel uit van een coderingssysteem dat is samengesteld door de plastic branche om scheiding en recycling mogelijk te maken. Deze classificering bestaat uit zeven logo’s overeenkomend met de zeven verschillende soorten plastic.

table

En voilà! Plastic heeft geen geheimen meer voor u.