In het nieuwe jaar zien we enkele trends uit 2016 terugkeren en zelfs evolueren tot ware richtlijnen voor de inrichting van ons interieur.  Of we het nu hebben over kleuren, materialen of zelfs echte inrichtingsstijlen: trends zijn er om ons te inspireren en te begeleiden in onze keuzes. Gebruik ze wel met mate, zodat het niet ‘too much’ wordt.

We stellen je hier graag enkele grote trends voor die je gemakkelijk zelf kunt toepassen.

 

De ‘urban jungle’-trend

Nog dit jaar kleurt ons interieur groen met een frisse toets. Hop naar je favoriete tuincentrum en laad je koffer maar vol met verschillende planten die bij je levensstijl passen (cactus, vetplanten, groene planten, bloeiende planten, boompjes,…).

Voor de decoratieve kant ga je voor verschillende sierpotten: wie houdt van traditioneel, kiest voor eenkleurig witte of zwarte potten, of voor de goede oude terracotta pot. Lefgozers duiken in hun kasten en geven een oude mand of een korf een nieuwe bestemming als sierpot.

Het belangrijkste is dat je het zelf mooi vindt, want je groene planten komen erin beter tot hun recht.

Kleine tip: als je potten met dezelfde afmetingen kiest, kun je ze nu eens hier en dan weer daar gebruiken, afhankelijk van je humeur!

victoria

In 2017 hangen we onze groene planten met ingenieuze ophangsystemen ook aan de muur en het plafond.

Een simpel idee dat een wereld van verschil maakt voor je interieur! De ruimte wordt luchtiger en de verticale lijnen worden aangekleed.

Knit
Knit

Bohemian look 

Zie je wel wat in een warm interieur zonder te overdrijven?  Speel dan met materialen. De bohemian look leent zich daar perfect voor: kies voor natuurlijke materialen zoals wilg, rotan en wol. Maar je kunt ook opteren voor meer onderhoudsvriendelijke materialen die zich baseren op de ambachtelijke look, zoals het Knit-gamma van Curver, dat voor een authentieke toets doet denken aan breiwerk.

Wat onze meubels betreft staat het nieuwe jaar in het teken van de terugkeer van de fluwelen canapé. Die staat garant voor een ietwat vintage look en voor gezelligheid, en wie houdt daar nu niet van!?

Knit

Zachte of felle kleuren?

Dat is de vraag… De vraag die iedereen die een nieuwe kleur voor de muren moet kiezen, zich stelt. Maar dezelfde vraag geldt ook voor decoratievoorwerpen.

Of je nu gaat voor zachte tinten (zogenaamde ‘nude’-tinten) of voor het omgekeerde, voor felle kleuren, het belangrijkste is dat je weet wat je doet!

De Scandinavische trend speelt met wit dat wordt doorbroken door enkele pasteltoetsen.

infinity-2

Wie houdt van wat meer kleur, kan kiezen uit meer uitgesproken tinten, zoals eendenblauw, warm grijs of grijsgroen.

Op het eerste gezicht lijken die kleuren te vechten, maar in de praktijk passen ze heel mooi bij elkaar. Met volgende regel kan je nooit fout doen: wit maakt ruimtes lichter, een zwarte toets zet een detail of een hoekje in de verf en wat hout maakt alles warmer.

WEB_Storage_Knit gamme complète-2

Nu je alles weet over de nieuwe trends van volgend jaar, hebben we nog één laatste raad: amuseer je!

Je interieur moet bij je passen, het moet je smaak en je persoonlijkheid weerspiegelen. Maak er geen cleane catalogus van waarin je je niet goed voelt. Neem de tijd om je keuze  te maken en die stukken en kleuren te vinden die bij je passen.